Du er her:

Bog: Nr. Felding kirkes historie fra vikingetid til nutid af Lise Brandt Fibiger (NYT OPLÆG)

Omkring år 800 var der en større vikingelandsby i Nr. Felding, og måske var der i den forbindelse en trækirke. Omkring år 1150 blev stenkirken bygget, og siden har kirken stået, hvor den står. Kirken var i den katolske tid underlagt Tvis kloster, efter reformationen købte herremanden Oluf Munk Krogsdal, og nu blev det ham og de følgende slægtsled, der var ansvarlig for kirkens vedligeholdelse. En del af kirkens inventar stammer fra den periode. Inden menighedsrådet tog over i 1904, hvilede ansvaret for kirken på en sammenslutning af bønder i Nr. Felding sogn. Gennem tekst og billeder følger bogen udviklingen i kirke og til dels samfund fra år 800 til 2012.

Bogen kan købes ved Lise Brandt Fibiger mobil 25375692 eller mail

lisebrandtfibiger@gmail.com eller i kirken ved graver Gitte Clemmensen.

Del dette: