Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Sygdom og dødsfald

Man kan altid kontakte præsten ved sygdom og andet, fx vedrørende hjemmealtergang.

Pårørende til en afdød skal anmode begravelsesmyndigheden, dvs. præst/kirkekontor i sognet, hvor afdøde havde bopæl, om begravelse eller ligbrænding snarest muligt efter dødsfaldet. Dette gælder uanset, om afdøde var medlem af folkekirken eller ej.

Den lægelige dødsattest skal følge med anmeldelsen. Anmeldelsen kan ske direkte til præsten eller via en bedemand.

Sjælesorg

”Sjælesorg” lyder måske lidt dystert i nogle ører, men er det egentlig ikke. Det har ikke (nødvendigvis) noget med sorg at gøre. Det betyder omsorg for sjælen.

Kort og enkelt fortalt er sjælesorg hjælp til at leve som menneske ved at tage vare på sig selv og sine livsrelationer. Vigtige emner i sjælesorg er typisk selvfølelse, selvværd, vejledning, coaching og støtte i situationer, hvor livet gør ondt, fx  ved tab af mennesker, vi holder af.

Sjælesorg er ikke det samme som terapi hos en psykolog. Sjælesorg er vokset op i kirkens regi, hvor man tager udgangspunkt i Guds- og trosrelationen. Altså hjælp til at vandre med Gud i tro og livsførelse.

Du kan dog godt komme til sjælesorg med emner, der ikke har noget specifikt med tro at gøre, da det at leve som menneske i verden med gode relationer og med brug af sine ressourcer og sit potentiale også er værdifuldt i kirkens perspektiv. Du kan selvfølgelig også godt søge sjælesorg, hvis din problemstilling er af mere specifik trosmæssig og åndelig karakter, såsom skyld, tilgivelse, bibelbrug og menighedsrelaterede spørgsmål

Præsten/sjælesørgeren har tavshedspligt.

Jacob Storgaard: 4027 1476  eller jwc@km.dk